18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Dr. Kermit, un broscoi devenit istorie


Este uimitor ce se poate face dintr-o haina veche si doua mingi de ping-pong. In cazul broscoiului Kermit, nu este vorba numai despre o papusa – este istorie.


Din materiale ponosite, Jim Henson a realizat o creatura asemanatoare unei sopârle, numita Kermit. Insa, in 1969, personajul a inceput sa capete trasaturi de broscoi.


Kermit a cunoscut succesul in 1971, in calitate de „reporter special“, luându-le interviuri personajelor din „Sesame Street“. De aici, el si câtiva „amici“ s-au mutat la un nou spectacol, in care broscoiul avea rolul managerului unui grup de personaje cunoscute sub numele „Muppets“.


Spectacolul a devenit atât de popular incât multi actori cunoscuti au dorit sa contribuie la dezvoltarea lui. Kermit a jucat apoi in filmele „Muppet“ si chiar i-a tinut locul prezentatorului Johnny Carson, in 1979, in câteva emisiuni. In ciuda succesului rasunator, broscoiul a reusit sa-si pastreze modestia.


Jim Henson, care si-a „botezat“ creatia dupa prietenul sau din copilarie, Theodore Kermit Scott, a murit in 1990. De atunci, Kermit a fost „tentat“ de o colaborare cu papusarul Steve Whitmire, iar in 1996, broscoiul a primit o diploma onorifica de Doctor Amfibiu in Litere, la Colegiul Southampton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS